Τί να καταλάβετε από λευτεριά!

Τ

Για την αστυνομική καταστολή της πορείας στις 10.04.2024

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση και πορεία για τη γυναικοκτονία της Κυριακής, η οποία δολοφονήθηκε πριν από μια εβδομάδα λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε προσφύγει για να καταγγείλει την εκφοβιστική παρενόχληση από τ. σύντροφο της.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής, η αστυνομία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το γνωστό σύνθημα του τίτλου και βέβαια τον δομικό της ρόλο στο πλάι των κάθε είδους εκμεταλλευτών και καταπιεστών. Ενώ κανένα περιπολικό δεν ήταν διαθέσιμο για να γυρίσει την Κυριακή στο σπίτι της το βράδυ της δολοφονίας της, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχαν διαθέσιμες πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους και περιόρισαν και εγκλώβισαν τις διαδηλώτριες μέσω ενός ασφυκτικού κλοιού.

Άνδρες των ΜΑΤ δεν σταμάτησαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας  να σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τις διαδηλώτριες και να τους επιτίθενται λεκτικά με λεξιλόγιο ακραίας πρωτοτυπίας, ενώ δεν έλειψε και η ρίψη χημικών. Προς το τέλος, δε, της πορείας επιτέθηκαν απρόκλητα στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, με αποτέλεσμα τρεις φοιτήτριες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με κακώσεις στα χέρια.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ελληνική αστυνομία και ο πολιτικά προϊστάμενός της Μ. Χρυσοχοϊδης κρατάει αυτή τη στάση απέναντι στο φεμινιστικό κίνημα. Ας μην ξεχνάμε την 25η Νοέμβρη 2020 και την τότε σύλληψη των 9 ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για την πραγματοποίηση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρας εξάλειψης της έμφυλης βίας.

Η προκλητική αυτή στάση της αστυνομίας δεν είναι αποδεκτή και δεν πρέπει να κανονικοποιηθεί στις συνειδήσεις μας. Αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της υποκρισίας της κυβέρνησης περί προστασίας των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από την έμφυλη βία και επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία είναι εν τέλει μέρος του προβλήματος ως μηχανισμός ενίσχυσης της πατριαρχίας.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική καταστολή και βία και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλες παρεμβάσεις της αστυνομίας στις πορείες μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/α στις φοιτήτριες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της πορείας της Τετάρτης 10 Απριλίου.

Οι δράστες-αστυνομικοί και οι προϊστάμενοι τους είναι υπόλογοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν.

Καμία μόνη απέναντι στην έμφυλη και ενδοοικογενειακή βια και στην αστυνομική καταστολή!

May be a doodle of text that says "ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ τΟ τΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΕΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΟΥ τΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ME ΣΠΡΕΪ AN ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΩ ΚΑΨΤΕ THN ΚΑΨΤΕΤΗΝΠΟΛΗ! ΠΟΛΗ! KAMIA KAMIAIMONH! MONH! ΜΟΝΗ! KOYPi@"

 

 

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: