Άλλη μια φορά προστασία του δράστη και «τιμωρία» του θύματος

Ά

Αυτές τις μέρες το βλέμμα μας έχει στραφεί στη Νίσυρο, καθώς άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης παιδιού έλαβε χώρα και άλλη μια φορά η αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμοί προέβησαν σε δράσεις που αποτέλεσμα είχαν την προστασία του δράστη και τη «τιμωρία» του θύματος.

Το ιστορικό του περιστατικού έχει ως εξής: Τη Παρασκευή 12/4, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και φερόμενος ως θύτης, οδήγησε το 12χρονο παιδί στο υπόγειο του μουσείου, όπου και του έδειξε πορνογραφικό υλικό. Το παιδί όταν επέστρεψε σπίτι του ανέφερε το περιστατικό στους γονείς του, οι οποίοι την επόμενη μέρα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του νησίου με σκοπό να καταγγείλουν τον υπάλληλο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ωστόσο οι αστυνομικοί, όχι μόνο δεν κίνησαν άμεσα αυτεπάγγελτη διαδικασία ποινικής δίωξης του θύτη, ως όφειλαν. Αλλα αποθάρρυναν τους γονείς στο να κάνουν καταγγελία λέγοντας τους να λύσουν το θέμα «συναινετικά». Πως λύνεται ένα θέμα «συναινετικά» με τον άνθρωπο που κακοποίησε το παιδί σου, μόνο η αστυνομία το ξέρει… Εν τέλη τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα της Κω, όπου μετέβη το παιδί συνοδεία του πατέρα του και κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου. Όταν όμως επέστρεψαν στη Νίσυρο, ο πατέρας συνελήφθη. Καθώς στο μεσοδιάστημα εκδόθηκε εντολή απέλασης του, διοτι δεν είχε άδεια παραμονής. Την ίδια στιγμή που ο υπάλληλος του μουσείου εγκατέλειπε το νησί ανενόχλητος και έως σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Εδώ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι από το 2019, έχουν γίνει αρκετές ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του υπαλλήλου για ανάρμοστη συμπεριφορά σε παιδιά, ειδικά ευάλωτων οικογενειών. Κάτι που δεν θορύβησε απ’ οτι φαίνεται τις αρμόδιες αρχές. Ακόμα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι κάποιος περιθωριακός τύπος. Το ίδιο έτος συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με τη παράταξη του τωρινού δημάρχου, ενώ σήμερα κατεβαίνει στις εκλογές του σωματείου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Αυτό το περιστατικό δίπλα σε τόσες γυναικοκτονίες, δίπλα στις υποθέσεις της 12χρονής απο τον Κολωνό, του Zak-Zackie, του Λιγνάδη και τόσα άλλα, γνωστά και άγνωστα περιστατικά κοκοποίησης και δολοφονιών, έρχεται να μας αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός συγκαλύπτει, προστατεύει και προωθεί τους δράστες.

Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια του παιδιού, που παρά την ευάλωτη θέση της, βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό για να προστατέψει το παιδί της, αλλά και άλλα παιδιά του νησιού.

Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας του παιδιού άμεσα, να προστατευτεί η οικογένεια και το παιδί!

Απαιτούμε να συλληφθεί άμεσα ο δράστης αλλα και να δοθούν εξηγήσεις από τους αστυνομικούς διαχείριση του θέματος.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: