Οι βιαστές δεν (ξε)πλένονται στους 30°C, ξεπλένονται στα δελτία των 20.00

Ο
Σε διαγωνισμό υπεράσπισης των θυτών και υποτίμησης όσων έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες τα αστικά ΜΜΕ. Στις 12/2 ο τηλεοπτικός σταθμός Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων παρουσίασε ρεπορτάζ για τον Δ.Λιγνάδη με τίτλο “Γνωστός σκηνοθέτης στο Μάτι του κυκλώνα για το..τίποτα”. Στις 10/2 στην ηλεκτρονική σελίδα των Νέων παρουσιάζεται συνέντευξη του Δ.Λιγνάδη από το 2017 με τον περιγραφικό τίτλο “Ο έρωτας, η καταστροφή και η στιγμή που του άλλαξε τη ζωή”. Στις 13/2 το περιοδικό ΟΚ κυκλοφόρησε με αφιέρωμα στον Κ. Σπυρόπουλο με τίτλο “Οι έρωτες, τα πάθη και οι αδυναμίες του”.
Απέναντι σε ένα κύμα καταγγελιών που φιλοδοξεί να ταράξει συθέμελα τις σχέσεις εξουσίας και τα προνόμια των λευκών αστών cis ανδρών στο χώρο του θεάτρου, τα αστικά μέσα ενημέρωσης δεν ξεχνούν τον ρόλο τους και τα αφεντικά τους. Οι κατ΄εξακολούθηση βιασμοί χαρακτηρίζονται “τίποτα”, οι θύτες παρουσιάζονται ευάλωτοι εξαιτίας του τρόπου που βιώνουν τον έρωτα, εμφανίζονται οι ίδιοι θύματα των παθών και των αδυναμιών τους, την ίδια στιγμή που τα πραγματικά θύματα και οι καταγγελίες τους φαίνεται να μην αξίζουν την παραμικρή αναφορά από τα ΜΜΕ.
Ως, άλλωστε,συστημ(άτ)ικά ευρισκόμενα απέναντι μας, εκφραστές της πατριαρχίας και του σεξισμού, η συμπεριφορά τους τώρα κάθε άλλο παρά έκπληξη μας δημιουργεί. Κάθε άλλο παρά φόβο μας δημιουργεί, οργή και αλληλεγγύη μόνο. Οργή για όσους μας θέλουν φιμωμέν@ και αόρατ@. Αλληλεγγύη για όσ@ σε πείσμα όλων βγαίνουν μπροστά και καταγγέλλουν, διεκδικούν και σπάνε την κανονικότητα και τον φόβο. Ούτε “δυσανάλογες” είναι η φωνές μας, ούτε “για το τίποτα”!
Οι βιαστές και οι σεξιστές δεν θα ξεπλυθούν ούτε στους 30°C, ούτε στις ειδήσεις των 20.00

Σχετικά με τον συγγραφέα

Γραφεί: Κιουρί-at

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: