Οι ασφαλείς και δωρεάν εκτρώσεις είναι και επίσημα νόμος στην Αργεντινή!

Ο
Μετά τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων από την Κάτω Βουλή πριν λίγες εβδομάδες, η Γερουσία ενέκρινε με τη σειρά της το νομοσχέδιο με 38 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 1 αποχή. Μια τεράστια νίκη για το διεθνές φεμινιστικό κίνημα και ιδιαίτερα για τη Λατινική Αμερική καθώς η Αργεντινή γίνεται μία από τις ελάχιστες χώρες της που παρέχουν νόμιμες και δωρεάν εκτρώσεις.
Το 2018 οι φεμινίστριες της Αργεντινής είχαν ξαναφέρει με τους αγώνες τους στο προσκήνιο το νομοσχέδιο για τις ασφαλείς και δωρεάν αμβλώσεις για όλες. Δυστυχώς τότε δεν είχε εγκριθεί, καθώς η Γερουσία εμπόδισε τη θέσπιση του νόμου αγνοώντας την αυτοδιάθεση των γυναικών και το δικαίωμά τους στα σώματά τους. Ωστόσο, η marea verde (πράσινη παλίρροια) συνέχισε να διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα για ασφαλείς και δωρεάν εκτρώσεις, καθιστώντας το ήδη νόμο στο δρόμο.
Έτσι το φεμινιστικό κίνημα κατάφερε μέσα από τους μαζικούς και συνεχείς αγώνες του, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, να διατηρήσει στο δημόσιο διάλογο τη διεκδίκηση για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων και με τη διαρκή πίεση που άσκησε μέχρι και την τελευταία στιγμή στη Βουλή και τη Γερουσία κατάφερε να εξασφαλίσει επιτέλους την πρόσβαση όλων των γυναικών στην ασφαλή άμβλωση.
Από την Αργεντινή μέχρι την Πολωνία οι συντρόφισσες μας δείχνουν το δρόμο ενάντια στην πατριαρχία! Φεμινίστριες, λοατκια+ αλλά και κάθε καταπιεσμένο υποκείμενο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο που θα μας χωράει όλες και όλα. Θα αγωνιζόμαστε για την αυτοδιάθεση και την ελευθερία των σωμάτων μας μέχρι να εξαφανιστεί κάθε μορφή έμφυλης καταπίεσης! Τα σώματά μας δεν είναι πεδίο μάχης!

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: