Μέρες καραντίνας. Μέρες μαζί.

Μ

Μέρες καραντίνας, μέρες κορωνοϊού. Μέρες που μένουμε σπίτι, μέρες που κυλάνε αργά και ενίοτε βασανιστικά. Μέρες που περιμένουμε να βγούμε από αυτή τη δίνη, στην οποία τόσο απρόσμενα εισήλθαμε αγνοώντας το πότε θα βγούμε και κυρίως το πώς θα βγούμε. Κάποι@ λένε «it’s the end of the world as we know it» και μάλλον αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εξάλλου αρκετ@ ισχυρίζονται ότι ο πριν τον κορωνοϊό κόσμος δεν ήταν και τόσο ωραίος. Ίσως είναι και το μόνο αισιόδοξο από όλη αυτή τη συνθήκη. Όπως και να ‘χει το μέλλον, αν και άνοιξη, είναι καλυμμένο με ομίχλη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια αυτά που θα συμβούν.

Η απομόνωση, ο εγκλεισμός τροφοδοτούν αισθήματα μοναξιάς, ανικανότητας και αδυναμίας. Απέναντι σε αυτά προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογική ζωή, ακόμα κι αν αυτή μεταφέρεται σ’ έναν άλλο τόπο, το διαδίκτυο. Η προσωπική και συλλογική αναγκαιότητα «διαφυγής» από τη μονοτονία των κορωνοϊμέρων και η επιθυμία για δράση μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια προτεινόμενη λίστα βιβλίων, τα οποία είναι δυνατό μέσω λίνκ να διαβαστούν διαδικτυακά. Επίσης, να προβληθούν από τη σελίδα της Κιουρι@ τρεις ταινίες μικρού μήκους με φεμινιστικό περιεχόμενο. Τέλος, κάνουμε διαθέσιμο το δεύτερο τεύχος με θεματική την οικογένεια στο διαδίκτυο.

Γνωρίζουμε ότι ένα καινούριο τοπίο θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα αλλά κανείς και καμιά δεν πρέπει να είναι μόν@ σε αυτό. Όλ@ μαζί βρίσκουμε καινούριους τόπους και τρόπους συνάντησης. Όλ@ μαζί! Κανείς καμιά μόν@! Θα νικήσουμε!

Σχετικά με τον συγγραφέα

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: