Λόγο στα σώματά μας έχουμε μόνο εμείς!

Λ

Όλες και όλα αύριο στις 8 π.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Μητρόπολη!
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα διαβαστεί πανελλαδικά στις εκκλησίες εγκύκλιος «περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων». Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως αυτό της Πολωνίας και το πιο πρόσφατο της Αμερικής μας δείχνουν ότι ο αγώνας για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα είναι πάντα επίκαιρος.
Μετά το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας», το οποίο τελικά δεν έγινε λόγω αντιδράσεων για το περιεχόμενό του, αλλά και το υλικό που στάλθηκε σε σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας για τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων μας αμφισβητείται για άλλη μια φορά. Το δήθεν ενδιαφέρον της εκκλησίας, του κράτους και άλλων συντηρητικών κομματιών της κοινωνίας για “το δικαίωμα στη ζωή του αγέννητου παιδιού” την ίδια στιγμή που δεν προσφέρεται καμία ουσιαστική στήριξη για τα ιατρικά έξοδα μιας εγκυμοσύνης και της βασικής εξασφάλισης της επιβίωσης των παιδιών είναι τουλάχιστον προκλητικό. Δυστυχώς αυτό το ενδιαφέρον δεν υπάρχει για τα περιστατικά έμφυλης βίας και για τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, αλλά μόνο όταν πρόκειται για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.
Το φεμινιστικό κίνημα οφείλει να κάνει ξεκάθαρο σε όσους ονειρεύονται επιστροφή στο μεσαίωνα ότι δε θα επιτρέψει καμία άσκηση εξουσίας στα σώματα των έμφυλων υποκειμένων και καμία αμφισβήτηση νομικών δικαιωμάτων που έχουν γίνει κεκτημένα μέσα από αγώνες χρόνων. Κόντρα σε όσους πιστεύουν ότι τα σώματά μας τους ανήκουν, θα παλεύουμε για την πρόσβαση σε δωρεάν και ασφαλείς αμβλώσεις για όλες.
Αύριο θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων μας και να υπενθυμίσουμε ότι καμία εκκλησία δεν έχει λόγο στις επιλογές μας. Λόγο στα σώματά μας έχουμε μόνο εμείς! Θα το φωνάζουμε για όσο χρειαστεί. Όσο υπάρχουν κηρύγματα θα υπάρχει και φεμινιστική αλληλεγγύη!

May be an image of flower and text that says "my Boby my choice Οσο υπάρχουν κηρύγματα κατά των αμβλώσεων, θα υπάρχει και φεμινιστική αλληλεγγύη. Πέμπτη 8/9, 8 π.μ., Μητρόπολη"

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: