Η Γλάδστωνος είναι το δικό μας Stonewall!

Η
Η φετινή πορεία για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του λοάτκι ακτιβιστή και drag queen Ζακ Κωστόπουλου/ ZackieOh! έρχεται μετά από μία εξοργιστική και απογοητευτική απόφαση του δικαστηρίου που μόνο ασφαλή δεν μας κάνει να νιώθουμε.
 
Η έδρα αθώωσε τους τέσσερις δολοφόνους αστυνομικούς με την δικαιολογία ότι έδρασαν μέσα στα νόμιμα επιτρεπτά όρια άσκησης βίας. Οι κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα του Ζακ για την αστική δικαιοσύνη είναι απολύτως δικαιολογημένες. Το δικαστήριο επικύρωσε τη στυγνή βία των αστυνομικών σε μία περίοδο όπου τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι ολοένα και αυξανόμενα. Η διαρκής παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων και ευρύτερα σε όλη την Αθήνα μόνο φόβο μας κάνει να νιώθουμε. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά βίας λεκτικής ή σωματικής σε βάρος θηλυκοτήτων και λοάτκι υποκειμένων. Ο κατασταλτικός μηχανισμός έχει κάνει ξεκάθαρη την θέση του μέσα στο πατριαρχικό σύστημα. Όντας με την πλευρά των καταπιεστών προσπαθεί να εξοντώσει οποιοδήποτε αποκλίνει από τα ετεροκανονικά μάτσο πρότυπα, από τα οποία κιόλας απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αστυνομικός που βίαζε και προωθούσε στην πορνεία την 19χρονη στην Ηλιούπολη, ο οποίος κοντεύει να αποφυλακιστεί, ενώ το θύμα δεν έχει βρει ακόμα το δίκιο του και δέχεται διαρκώς απειλές.
 
Περιστατικά όπως η επιδεικτική αδιαφορία στις καταγγελίες κακοποιημένων γυναικών για ενδοοικογενειακή βία, η εγκληματική άρνηση να στηρίξει η ΕΛΑΣ τα επιζήσαντα, οι λεκτικές και σωματικές επιθέσεις καθώς και η δολοφονία της ZackieOh δημιουργούν σ’ εμάς τις θηλυκότητες ένα συλλογικό τραύμα και μια καθημερινή καταπίεση από το ίδιο το Κράτος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μέσα στην πατριαρχία. Η όλο και εντονότερη αστυνομική βία που δεχόμαστε μέσα στις σχολές μας, αλλά και στο δρόμο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το Κράτος θέλει να εξοντώσει τις φωνές που αγωνίζονται. Δε θα τους περάσει!
 
Κι εκεί που ελπίζουμε ότι θα βρούμε το δίκιο μας μέσα από την δικαστική οδό, έρχεται η δικαστική εξουσία και μας επανατραυματίζει για άλλη μια φορά:
Η ποινή χάδι που επέβαλε το δικαστήριο στους δύο δολοφόνους του Ζακ, τον Δημόπουλο και τον Χορταριά. Δέκα χρόνια κατ’ οίκον περιορισμό για τον φόνο ενός ανθρώπου, χωρίς να αναγνωρίζουν καν τα ρατσιστικά κίνητρα, χωρίς να είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία, απλώς για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ακόμη και μετά θάνατον όταν ζητάμε δικαστική προστασία μένουμε απροστάτευτες, πόσω μάλλον όταν είμαστε- ακόμα- ζωντανές. Η Γεωργία Μπίκα που ξεκίνησε μια άνιση μάχη αφού κατήγγειλε τον βιασμό της από πλούσιους, προνομιούχους άνδρες ήρθε αντιμέτωπη με μία κατάπτυστη εισαγγελική πρόταση που όχι μόνο απορρίπτει τις κατηγορίες του θύματος, αλλά την αποκαλεί απροκάλυπτα ψεύτρα. Φαίνεται αν είσαι άνδρας κι έχεις και χρήματα μπορείς να κάνεις την «τυφλή» δικαιοσύνη να κάνει τα στραβά μάτια.
 
Φυσικά αστυνομία και δικαστική εξουσία δεν δρουν από μόνες τους εναντίον μας. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η εγκληματική κυβερνητική πολιτική η οποία ασπάζεται μία νεοσυντηρητική ιδεολογία προκειμένου να οχυρώσει και να ενδυναμώσει το καταπιεστικό σύστημα. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ έδειξαν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κατοχυρώσει νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας, παρόλη την έξαρση του τελευταίου διαστήματος και την απαίτηση του φεμινιστικού κινήματος. Ακόμη η άρνηση για θεσμοθέτηση του ομόφυλου γάμου, με το πρόσχημα ότι δήθεν ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, δείχνει την προσπάθεια να συγκρατήσει στους κόλπους της ΝΔ ένα ακροατήριο ακροδεξιών «κυρ- Παντελήδων». Εμείς λέμε πως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, κ. Μητσοτάκη, εσείς απλά είστε ομοφοβικός και δεν μας ξεγελάει το “πλυντήριο” που έχετε ενορχηστρώσει με τις λοάτκι μαριονέτες σας που έχετε βάλει σε κυβερνητικές θέσεις, των οποίων η σιωπή μόνο ντροπή μας κάνει να νιώθουμε.
 
Μέσα στα 4 χρόνια από τον χαμό του Ζακ διαρκώς βιώνουμε αποκλεισμούς, ξυλοδαρμούς, καταπιέσεις και κακουχίες. Η έξαρση όμως του φεμινιστικού κινήματος και η αφύπνιση της LGBTQΙ+ κοινότητάς μας δίνουν ελπίδες ότι έχει αρχίσει να πεθαίνει το πατριαρχικό σύστημα που αιώνες μας έκανε να νιώθουμε παρείσακτα. Δεν εφησυχαζόμαστε, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε όσο και αν το κυρίαρχο προσπαθεί να μας εξοντώσει. Κάθε ατομικό τραύμα γίνεται συλλογικό. Ενώνουμε τις φωνές μας, ζητάμε δικαιοσύνη, ζητάμε απελευθέρωση.
🌈Δε θα σταματήσουμε μέχρι οι δολοφόνοι της Zackie μας να βρεθούν στην φυλακή.
4 χρόνια χωρίς εκείνη, η Ζάκι ζητάει δικαιοσύνη.
❗Όλες όλα και όλοι στην πορεία την Τετάρτη 21/9 στις 19:00 στην Γλάδστωνος.
May be an image of 8 people, people standing and text

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: