3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, 13-18 Μάη 2019

3

18 Μάη
11:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου [στο χώρο θα βρίσκονται τραπεζάκια συλλογικοτήτων και body painting]

14:00 πολύχρωμη ΠΟΡΕΙΑ ελεύθερης έκφρασης // PRIDE

Ένα χρόνο μετά τα πρώτα “μακεδονομαχικά συλλαλητήρια”, το εθνικιστικό παραλήρημα συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη με ξεκάθαρα ομοφοβικό χαρακτήρα πια. Όμως, η αισχρή και γελοία απόπειρα για τη δημιουργία ενός εθνικιστικού Makedonian Pride απέτυχε! Μας βρήκε μπροστά της εδώ, στη “Θεσσαλονίκη – Πόλη αντιφασιστική”.

Παράλληλα, φέτος οι έμφυλες καταπιέσεις έδειξαν τα δόντια τους σκληρότερα από παλιότερα με φόρο αίματος τις γυναικοκτονίες. Όμως, μας βρήκαν κι αυτές μπροστά τους στο δρομό, όπως και τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην πόλη μας.
Φέτος, χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο: τη Zakie Oh, τον Ζακ Κωστόπουλο, μια Drag Queen ΛΟΑΤΚΙΑ+ ακτιβίστρια, δολοφονημένη μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια από τα χέρια φιλήσυχων καταστηματαρχών, πολιτών και μπάτσων. Φέτος η πατριαρχία μάς έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Και μας βρήκε, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει μπροστά της.

Στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall, δεν ξεχνάμε τις διεκδικητικές ρίζες του αγώνα μας ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία που συνεχίζει να μας δολοφονεί!

Και γι’ αυτό, ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, γυναίκες, πρόσφυγες, μετανάστριες, εργάτριες, άνεργες, φοιτήτριες και όσοι/όσες στέκονται με αλληλεγγύη δίπλα μας ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για να ταράξουμε τα νερά της Κανονικότητας. Βγαίνουμε με υπερηφάνεια στους δρόμους τιμώντας την εξέγερση του Stonewall!

Και γι’αυτό καλούμε όλες, όλ@, όλους σας στο 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride την εβδομάδα 13 με 18 Μάη με πορεία στην πόλη κι εκδηλώσεις σε στέκια της πόλης και στα Πανεπιστήμια -ενισχύοντας τον αγώνα για υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου- για να συνεχίσουμε να πολεμάμε, με χρώματα, γκλίτερ και λουλούδια στ’ αυτιά το φασισμό, το σεξισμό, την τρανσφοβία και την ομοφοβία. Μέχρι να μην είμαστε ποτέ κατά μία λιγότερες.

Δε φοβόμαστε
Δεν ξεχνάμε
Δε συγχωρούμε

ZACKIE MEANS FIGHT BACK

Συντονιστικό για το 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

f/b event: https://www.facebook.com/events/2337626216297863/

after party: https://www.facebook.com/events/1477293042411248/

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: