Σήμερα στο Ναύπλιο το εφετείο της 22χρονης Π.

Σ
Σήμερα εκδικάζεται, μετά από αναβολή, σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, η υπόθεση της Π., της 22χρονης από την Κόρινθο, η οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 15 χρόνια και τέσσερις μήνες κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
 
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Π. βρίσκονταν σε άμυνα υπέρ της 17χρονης φίλης της, Κ., όταν η πρώτη σκότωσε τον άνδρα που απειλούσε τη δεύτερη.
Η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε για ακόμη μία φορά, πέρα από τον ταξικό ρατσισμό που επιδεικνύει σε όσες/ους ζουν σε συνθήκες απόλυτης επισφάλειας, η Π. έφυγε από το κακοποιητικό σπίτι της και έζησε ως άστεγη, το πραγματικό σεξιστικό πρόσωπό της, αρνούμενη να αναγνωρίσει την απόπειρα βιασμού ως λόγο θεμελίωσης της άμυνας. Υιοθετώντας τον χρυσό κανόνα του φαύλου κύκλου, απορρίπτει την άμυνα σε περίπτωση βιασμών, ενώ αντίθετα σε περίπτωση εκδίκασης υποθέσεων βιασμού, καλεί τα θύματα να αποδείξουν ότι δεν επιθυμούσαν να βιαστούν.
Απέναντι στο δομικό σεξισμό του κράτους και της κοινωνίας, απαιτούμε δικαιοσύνη για τα θύματα των βιασμών και για όσες αρνήθηκαν να γίνουν θύματα βιασμού υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους αμυνόμενες.
 – Αυτοδιάθεση των σωμάτων μας
 – Δικαίωμα στην άμυνα
 – Αθώωση της Π.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Σχολιάστε

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: