Καταγγελία για μαζικές υστερεκτομές σε Κέντρο Κράτησης Προσφύγων των ΗΠΑ

Κ

Καταγγελίες για μαζικές υστερεκτομές/ υποχρεωτικές στειρώσεις σε κρατούμενες στο Κέντρο Κράτησης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών του Irwin της πολιτείας Τζώρτζια, HΠΑ, είδαν το φως της δημοσιότητας με την κατάθεση δημόσιας διαμαρτυρίας/ αναφοράς στους κρατικούς ιθύνοντες, από την οργάνωσης Project South. Βασική πηγή της αναφοράς ήταν η μαρτυρία της whistle-blower και εργαζόμενης ως νοσοκόμας στο Κέντρο, Dawn Wooten.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Wooten, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου ως το Δεκεμβρίου 2019, 5 κρατούμενες την προσέγγισαν μπερδεμένες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους υποβλήθηκαν σε διαδικασία υστερεκτομής. Επιπλέον ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε διερμηνεία από τα αγγλικά στα ισπανικά, για να κατανοήσουν τους λόγους και την αναγκαιότητα των σοβαρότατων επεμβάσεων, στις οποίες τις υπέβαλαν. Η Wooten αναφέρει ότι αποτελεί σχεδόν κανόνα για τις κρατούμενες η υποβολή τους σε υστερεκτομή.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ρεπορτάζ του Intercept, στηριζόμενο σε μαρτυρίες κρατουμένων του κέντρου, συνηγόρων κρατουμένων και πρώην εργαζομένων. Το Κέντρο Κράτησης του Ίρβιν, το οποίο διαχειρίζεται η ιδιωτική εταιρεία LaSalle Corrections, η οποία έχει υπό τη διαχείρισή της πολλά ακόμη κέντρα κράτησης και φύλακες, δέχτηκε πρόσφατα καταγγελίες και για ελλιπή μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που στις ΗΠΑ γίνονται καταγγελίες για ναζιστικού τύπου πρακτικές, ΗΠΑ είτε ως υποχρεωτικές στειρώσεις, είτε ως υποχρεωτική λήψη αντισυλληπτικών, πράγμα που οδήγησε την Καλιφόρνια να παρέμβει νομοθετικά για την απαγόρευσή τους το 2014.

Απόσπασμα από εμφάνιση της Dawn Wooten στο MSNBC:

 

 

Σχετικά με τον συγγραφέα

Γραφεί: Κιουρί-at

Πρόσφατα Κείμενα

Άρχειο

Categories

Μπορείτε να μας βρείτε: